Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Agenda-item uit het archief:

Willson Tromboneworkshop Wijchen
2017-03-31 - Plaats:Wijchen


Blaasinstrumenten Import Nederland/Willson Europe organiseert op vrijdag 31 maart 2017 i.s.m. Schreeven Brass een Willson Tromboneworkshop in Wijchen.
Aan deze workshop zal Jos Jansen, o.a. bekend als bastrombonist van de Marinerskapel der Koninklijke Marine en internationaal solist, zijn medewerking verlenen.
Deze workshop is bijzonder interessant voor iedere tenor- en bastrombonist met 3 jaar of meer speelervaring, uiteraard zijn ook musici die op een ander merk trombone spelen dan Willson van harte welkom!!!
Er wordt aandacht besteed aan o.a. de functie van de trombone binnen de brassbands, harmonie- en fanfareorkesten, het specifiek repertoire voor de trombone, ademhaling, embouchure, techniek, klank, moderne technieken, etc.


Tijdens deze workshop wordt een trombonechoir gevormd, o.l.v. Jos Jansen zal veel gemusiceerd worden. 
De benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Het betreft hier gevarieerd repertoire, hiervoor zijn diverse werken speciaal voor deze workshop geselecteerd. 

 

Jos Jansen is afkomstig uit Westervoort. 
Zoals bij vele professionele blazers het geval is, begon zijn muzikale ontwikkeling bij het plaatselijke harmonie orkest. In dit geval St. Gregorius, waar ook zijn vader en broer speelden. 
Met 21 jaar begon hij zijn conservatoriumopleiding in Twente waarna hij deze studie vervolgde in Zwolle, waar hij afstudeerde als muziekdocent. 
Vervolgens studeerde hij in Hilversum en werd zo in 1991 uitvoerend musicus. 
Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke muziekstijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend voor vele muzikanten, en natuurlijk speciaal voor trombonisten. 
Jos Jansen was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der koninklijke Marine, daarnaast geeft hij regelmatig workshops en is vaak te gast op toonaangevende trombone festivals.
Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij iedere keer een groot publiek aan te spreken. 
Als solist verzorgt hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. 
Dirigent (en trombonist) Jos Jansen speelt exclusief op de Willson 551 TAW bastrombone.

De gehele avond staat in het teken van de trombone, Jos Jansen zal tevens zelf enkel stukken voordragen.

 

De Willson Tromboneworkshop van 31 maart 2017 wordt georganiseerd bij Schreeven Brass, Celciusstraat 31, 6604 CV Wijchen.
Kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-.
Aanvang 19.00 uur, afsluiting omstreeks 22.00 uur.

 

Klik hier om je direct aan te melden of neem voor meer informatie contact op met B.I.N. (tel. 0182 644000 of info@selmer.nl ).


realisatie: oscreative