Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Agenda-item uit het archief:

Willson Trombonedag o.l.v. Jos Jansen
2014-11-08 - Plaats:Gaanderen


Willson Trombonedag o.l.v. Jos Jansen 8 november te Gaanderen
 
Blaasinstrumenten Import Nederland organiseert in samenwerking met Brugman Muziek op zaterdag 8 november een Willson Trombonedag in Gaanderen.
Aan deze dag zal Jos Jansen (www.josjansenmusic.nl, onder andere actief als Bastrombonist in de Marinierskapel) zijn medewerking verlenen.
Deze dag is bijzonder interessant voor iedere trombonespeler met 3 jaar of meer speelervaring, uiteraard zijn ook musici die op een ander merk trombone spelen dan Willson van harte welkom!!!
Er wordt aandacht besteed aan o.a. de functie van de trombone binnen de brassbands, harmonie- en fanfareorkesten, het specifiek repertoire voor de trombone, ademhaling, embouchure, techniek, klank, moderne technieken, etc.
 
De hele dag staat in het teken van de trombone. Zo wordt er een tromboneorkest gevormd. Onder leiding van Jos Jansen zal volop gemusiceerd worden, tevens zal Jos een concertje verzorgen. Er wordt aandacht besteed aan o.a. specifiek repertoire voor de bastrombone, de techniek van de kwart- en sextventielen, de verschillende speeltechnieken bij klassieke en lichte muziek, embouchure, ademhaling, techniek, etc. De benodigde bladmuziek krijgt u vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
 
Op 21 jarige leeftijd startte hij met zijn conservatoriumstudie.
In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum).
Tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine waar hij tot op heden nog steeds speelt.
Na veel freelance werk te hebben gedaan bij tal van orkesten besloot Jos zich meer te gaan concentreren in het solo spelen.
Dit resulteerde in zijn eerste solo cd “Blue Topaz” die in 1993 gepresenteerd werd. In 2000 verscheen zijn tweede solo CD “Spot on the Bass Trombone”.
Ook heeft Jos samen met pianist Cor Knegjens een Theater programma waarin muziek en humor dicht bij elkaar staat dat simpelweg Jos & Co® heet. In 2003 verscheen hun CD “Just for Fun”.
 
Van alle CD’s van Jos Jansen zijn inmiddels duizenden verkocht over de gehele wereld.
Hij gaf als solist vele optredens onder andere in: Amerika, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Italie en Zwitserland.
Jos speelt exclusief op de Willson 551TAW Trombone.
 
De Willson Trombonedag van 8 november wordt georganiseerd in Zalencentrum Hartjes, Rijksweg 226, 7011 EE Gaanderen. 
Kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-, ook toehoorders voor deze dag zijn van harte welkom.
Aanvang 10.00 uur, afsluiting omstreeks 16.30 uur.
 
Klik hier om je aan te melden.

 
 
 
 

realisatie: oscreative