Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Agenda-item uit het archief:

Arti@work: Willson Euphoniumdag Oirschot o.l.v. Kobus Verheij
2014-05-17 - Plaats:Oirschot


Muziekvereniging Arti en Blaasinstrumenten Import Nederland organiseren op zaterdag 17 mei onder de titel Arti@work een aantal instrumentworkshops.
Tijdens deze dag staan de instrument-groepen saxofoon, klarinet en euphonium centraal.
De “Arti@work: Willson Euphoniumdag” staat onder leiding van Kobus Verheij.

Gedurende de middag vinden de verschillende workshops/repetities plaats.
De dag wordt aan het begin van de avond afgesloten met een presentatie door de workshopdeelnemers.
Een aardige bijkomstigheid is dat er de gelegenheid is direct aansluitend aan de workshop een concert bij te wonen in het kader van het 10 jarig bestaan van het Sociaal Cultureel Centrum de Enck.
Hierbij zullen de bekende instrumentalisten Johan van der Linden (Saxofoon, o.a.  Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en Radio Philharmonisch Orkest ), Kobus Verheij (Euphonium, o. a. Het Brabants Orkest en Orkest van de Koninklijke Luchtmacht ) en Lute Hoekstra (o.a. soloklarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) als solisten optreden.

 

De Willson Euphoniumdag staat o.l.v. Kobus Verheij, actief in diverse Nederlandse militaire- en beroepsorkesten, internationaal solist, oprichter van de Willson Euphoniumschool).
Deze Euphoniumdag is bijzonder interessant voor iedere euphoniumspeler met 3 jaar of meer speelervaring, uiteraard zijn ook musici die op een ander merk euphonium spelen dan Willson van harte welkom!!!
Er wordt aandacht besteed aan o.a. de functie van de euphonium binnen de brassbands, harmonie- en fanfareorkesten, het specifiek repertoire voor de euphonium, ademhaling, embouchure, techniek, klank, moderne technieken, etc.
Met het euphoniumchoir zal o.l.v. Kobus Verheij veel gemusiceerd worden, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Het betreft hier gevarieerd repertoire, hiervoor zijn diverse werken speciaal voor deze dag gearrangeerd. 

 

 

Geboren in het Brabantse Andel begon Kobus Verheij (www.kobusverheij.nl) op 8 jarige leeftijd met zijn eerste muzieklessen op trompet bij de plaatselijke muziekvereniging.
Op 14-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar het euphonium.
Vier jaar later werd hij aangenomen bij Piet. Joris aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, hier studeerde hij 1e en 2e fase euphonium.
Tijdens deze studie heeft Kobus verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij o.a. dr. Brian Bowman, Robert Childs, Steven Mead, prof. Hans Nickel en prof. Walter Hilgers.
Zijn orkestloopbaan begon in 1998 bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht te Vught, waarna hij in 2004 overstapte naar de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag.
Sinds oktober 2005 is Kobus verbonden als euphoniumspeler aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.
Als remplaçant speelt hij regelmatig in verschillende orkesten en ensembles, zoals o.a. Het Brabants Orkest, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Brassband Limburg, Brassband Schoonhoven en verschillende hafabra-orkesten.
Als solist treedt hij regelmatig met succes op, in binnen- en in buitenland.
Daarnaast verzorgt hij euphonium-clinics, heeft een uitgebreide lespraktijk en is oprichter van de Willson Euphonium Academy.
Als dirigent is hij verbonden aan een tweetal orkesten en valt regelmatig in bij hafabra-orkesten.
Van 1999 tot 2012 speelde Kobus Verheij als euphonium-solist bij Altena Brass.
Samen met vriend en collega Waldo van Wijk  het duo 2BAS.
Kobus speelt exclusief op de Willson 2960TA UK Celebration euphonium. 


De “Arti@work: Willson Euphoniumdag” 17 mei vindt plaats in Cultureel Centrum de Enck, de Loop 67, 5688 EW Oirschot.
De workshops/repetities zijn van 13.00 tot 18.00 uur, het concert is van 20.00 tot 22.00 uur.
Van 18.00 tot 20.00 uur is het mogelijk (tegen gereduceerde prijs) gebruik te maken van een menu dat door de Enck wordt verzorgd, dit is echter niet verplicht.
Inschrijfgeld voor deelname aan deze dag bedraagt slechts € 15,-, deelnemers hebben gratis toegang tot het avondconcert.
Klik hier voor het on-line deelname formulier.

Klik hier om kaarten te bestellen voor het afsluitend concert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B.I.N. (tel. +31 182 644 000, info@selmer.nl), of kijk voor meer informatie en aanmeldformulier op www.willson-europe.com

realisatie: oscreative