Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Agenda-item uit het archief:

Nationale Taptoe
2013-09-26 - Plaats:Rotterdam


 

De Nationale Taptoe, internationaal bekend als “The Netherlands Military Tattoo” of "The Dutch Military Tattoo", is een kleurrijke indoor-show rond Nederlandse en buitenlandse militaire muziek, waarin marsmuziek, moderne- en klassieke muziek in al haar veelzijdigheid worden gepresenteerd en waarin show, traditie, actualiteit, ontspanning en bezinning elkaar afwisselen.
Gedurende vier dagen van 26 t/m 29 september zijn er vijf shows (donderdag-avond, vrijdag-avond, zaterdag-middag, zaterdag-avond, zondagmiddag). 
Tevens is er een speciale voorstelling voor de Veteranen van de Nederlandse Krijgsmacht en de Politie.

Binnen de verschillende Militaire orkesten is het instrumentarium van Selmer en Willson veelvuldig vertegenwoordigd.

Mede gezien de relatie die veel musici met deze merken hebben zal BIN/Willson Europe tijdens de Nationale Taptoe met een stand vertegenwoordigd zijn waar de verschillende instrumenten van Willson gepresenteerd worden.

 


De Nationale Taptoe heeft o.a. tot doel om de Nederlandse militaire orkesten en de onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee) in een gezamenlijke presentatie aan een breder publiek te tonen.
De Nederlandse militaire orkesten die in beginsel steeds aan de Nationale Taptoe deelnemen zijn de volgende (indien u op de naam van het orkest clickt komt u op de eigen website van het orkest)

Voorts wordt regelmatig deelgenomen door één of meer buitenlandse militaire orkesten en één of meer Nederlandse burgerorkesten.
Daarbij wordt vaak gestreefd naar een massaal en indrukwekkend gezamenlijk optreden.
Door het samenspel van militaire- en burgerdeelname van verschillende aard heeft de Nationale Taptoe zich, met behoud van haar militaire karakter, ontwikkeld tot een zeer veelzijdige show, waarin traditie, actualiteit, ontspanning en bezinning elkaar afwisselen, zowel in de muziek als in de vormgeving van de diverse programma-onderdelen.
De fenomenale belichting garandeert dat de toeschouwer een show beleeft die hem van de eerste tot de laatste minuut boeit.

 

 

Kijk voor meer informatie betreffende de Nationale Taptoe 2013 op www.nationaletaptoe.nl

 


realisatie: oscreative